Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer, M.W. Craven | 9789024594917 | Boeken | bol (2024)

Afbeeldingen

Sla de afbeeldingen over
  1. Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer, M.W. Craven | 9789024594917 | Boeken | bol (3)

  2. Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer, M.W. Craven | 9789024594917 | Boeken | bol (4)

  3. Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer, M.W. Craven | 9789024594917 | Boeken | bol (5)

Inkijkexemplaar

Artikel vergelijken

Vergelijk met andere artikelenJe hebt al het maximum aantal artikelen in je lijst staan

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Auteur: M.W. Craven

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789024594917
  • 15 juni 2021
  • 336 pagina's
Alle productspecificaties

M.W. Craven

Mike Craven werkte als reclasseringsambtenaar en is nu fulltime schrijver. Zwarte zomer is de eerste vertaling van zijn serie rond rechercheur Washington Poe en zijn partner Tilly Bradshaw. De tv-rechten zijn al verkocht.

Alles van M.W. Craven

Samenvatting

Met Brandoffer, de bloedspannende prequel op Zwarte Zomer, heeft M.W. Craven de Gold Dagger Award gewonnen. Een seriemoordenaar verbrandt mensen levend. Zijn volgende doelwit: Washington Poe.

Detective Washington Poe krijgt een moeilijke zaak toegewezen in M.W. Cravens Brandoffer – de zenuwslopende prequel op Zwarte Zomer.In het Engelse Lake District blijkt een seriemoordenaar mensen levend te verbranden in de prehistorische steencirkels. Hij laat geen sporen na en de politie heeft geen enkele aanwijzing. Dan ontdekt men dat er in de verkoolde overblijfselen van het derde slachtoffer een naam staat gekerfd: Washington Poe. Tegen wil en dank wordt Poe, een afgedankte detective, gekoppeld aan een briljante maar sociaal onhandige partner: Tilly Bradshaw. Samen ontdekken ze een spoor dat alleen voor Poe’s ogen bestemd is.Naarmate het aantal slachtoffers toeneemt, leert Poe dat er ergere dingen zijn dan levend verbrand worden...‘Het Britse antwoord op Michael Connelly’s Harry Bosch.’ Matt Hilton

Toon meer Toon minder

Productspecificaties

Inhoud

Taal
nl

Bindwijze
Paperback

Oorspronkelijke releasedatum
15 juni 2021

Aantal pagina's
336

Illustraties
Nee

Betrokkenen

Hoofdauteur
M.W. Craven
Hoofduitgeverij
Luitingh-Sijthoff

Vertaling

Eerste Vertaler
Fons Oltheten

Overige kenmerken

Editie
1

Product breedte
150 mm

Product hoogte
27 mm

Product lengte
229 mm

Studieboek
Nee

Verpakking breedte
150 mm

Verpakking hoogte
27 mm

Verpakking lengte
229 mm

Verpakkingsgewicht
511 g

EAN

EAN
9789024594917

Je vindt dit artikel in

Categorieën
  • Sociale dienstverlening
  • Detectives
  • Politiethrillers
  • Hulpdiensten
  • Vrouwelijke detectives
  • Vrouwenthrillers
  • Boeken
Taal
Nederlands
Boek, ebook of luisterboek?
Boek
Beschikbaarheid
Leverbaar
Toon meer Toon minder

Reviews

Gemiddelde van 3 reviews

4,3

Negatief, positief, neutraal: we zetten een review altijd online. We controleren wel eerst of ’ie voldoet aan onze reviewvoorwaarden en niet nep is. We controleren ook of ’ie is geschreven door iemand die het artikel heeft gekocht via bol.com en zetten dit er dan bij. De controles gebeuren automatisch, al kijken er soms mensen mee. Bol.com betaalt niet voor reviews. Als een reviewer door een andere partij is vergoed, staat dit in de review zelf.

1

2

Negatief, positief, neutraal: we zetten een review altijd online. We controleren wel eerst of ’ie voldoet aan onze reviewvoorwaarden en niet nep is. We controleren ook of ’ie is geschreven door iemand die het artikel heeft gekocht via bol.com en zetten dit er dan bij. De controles gebeuren automatisch, al kijken er soms mensen mee. Bol.com betaalt niet voor reviews. Als een reviewer door een andere partij is vergoed, staat dit in de review zelf.

  • Fijne personages, gruwelijke moorden en een heerlijk plot!

    • CvB123
    • 60-69 jaar
    • Heerhugowaard
    • 23 augustus 2021

    Positieve punten

    • toffe mustread!

    Soms is de moordenaar dichterbij dan je denkt! Soms, heel soms, heel stiekem, kan je enig begrip opbrengen voor een moordenaar. Maar meestal niet! #Mustread!

    Detective Washington Poe had zich min of meer teruggetrokken; iets met een zaak in het verleden. Hij vond het eigenlijk wel goed zo… Totdat hij weer benaderd werd voor een lastige zaak waar hij moeilijk nee tegen kon zeggen. Het betrof namelijk een serie moordenaar die zijn slachtoffers verbrandde in een prehistorische steencirkel. Bij één van de slachtoffers was de naam Washington Poe ingekerfd. De moordenaar laat geen enkel spoor na en de politie lijkt niet veel verder te komen. Hoe staat Washington Poe in verband met de moordenaar? Poe wil daar natuurlijk zelf ook graag achter komen en hij wordt gekoppeld aan Tilly Bradshaw, een social onhandige dame die niet erg geliefd is en eigenlijk nooit achter haar bureau vandaan komt. Poe besluit haar gewoon op sleeptouw mee te nemen en er ontstaat een onverwachte klik tussen deze twee ‘buitenbeentjes’. Maar komen ze ook tot een oplossing? Hoeveel moorden zullen er nog volgen voordat de moordenaar in zijn kraag gevat wordt?

    Eerder had ik Zwarte zomer al gelezen van M.W. Craven en dat boek beviel me erg goed! Hier in Nederland is Zwarte zomer uitgebracht als eerste in de serie en Brandoffer als prequel. Normaal gesproken zou dit niet mijn voorkeur zijn geweest, maar de eerlijkheid gebied me te zeggen: het kan prima! Maar evengoed zou je dus ook Brandoffer als eerste en Zwarte zomer als vervolg kunnen lezen.

    Belangrijker is dat je ze leest! Dat zijn de boeken namelijk, in mijn ogen, dubbel en dwars waard!

    Brandoffer leest snel en makkelijk, geen enorme lijst met namen die worden opgevoerd en vervolgens geen ‘gezicht’ krijgen. Met heldere omschrijvingen van plaats en personage zodat je je automatisch een beeld vormt van de setting en de hoofdpersonages. Poe en Tilly springen er hier voor mij wel uit. Tilly, die dus sociaal onhandig genoemd wordt en die het niet altijd even makkelijk heeft. Poe, die niet goed tegen onrecht kan en het voor haar opneemt. Poe komt erachter dat ze voor hem tijdens het werken aan deze zaak waardevoller is dan hij had verwacht. En zelfs op persoonlijk vlak blijkt ze een goede vriendin die hij niet meer kwijt wil!

    Kernwoorden voor Brandoffer, maar eigenlijk ook voor Zwarte zomer, waarschijnlijk voor de hele serie: #Mustread! #Heerlijk om te lezen.

    Komt er snel nog meer in deze serie? Laten we het hopen!!

    Vond je dit een nuttige review?

    1

  • Brandoffer

    • Koukleumnl
    • 30-39 jaar
    • Landgraaf
    • 14 oktober 2021

    Deze recensie is eerder verschenen op Koukleum.nl.

    Vorig jaar bracht LS Amsterdam ‘Zwarte zomer’ uit. Hierbij viel mij tijdens het lezen al snel op dat ik iets miste en het bleek dus ook het tweede deel te zijn van de serie met Washington Poe en Tilly Bradshaw in de hoofdrol. Gelukkig hebben ze besloten om ook het eerste deel uit te brengen. Dit wordt nu eigenlijk als de prequel gezien. Je leert nu de hoofdpersonen beter kennen en komt meer over hun achtergrond te weten. Ik was eerst bang dat dit verwarrend zou zijn, omdat ik het tweede deel ‘Zwarte zomer‘ vorig jaar al gelezen had, maar dit viel reuze mee. In het begin was het even verwarrend, maar al snel zat ik zo in het verhaal dat dit verwarrende helemaal wegviel.

    De proloog begint meteen goed. Er wordt een man levend verbrand en er wordt vrij emotieloos verteld hoe de man verbrandt en als lezer heb je het idee, dat je, door de gedetailleerde beschrijving, deze verbranding meemaakt. Ik wil dan meteen verder lezen.

    Hierna leren we Bradshaw en Poe kennen. De sociaal onhandige Bradshaw en Poe die niet tegen onrecht kan. Als Bradshaw gepest wordt door collega’s, treedt Poe meteen op, zodat hij meteen zijn toon gezet heeft en Bradshaw Poe meteen aardig vindt.

    Na de proloog komt het verhaal langzaam op gang. In dit gedeelte worden de belangrijkste personages voorgesteld. Het verhaal wordt spannender op het moment dat besloten wordt dat Bradshaw en Poe de politie van Cumbria gaan assisteren om de moorden op te lossen. Lange tijd blijven ze in het duister tasten totdat Poe een inzicht krijgt en een idee krijgt wie de dader is. Dat is het moment dat je echt op het puntje van je stoel gaat zitten. Eerder wordt de spanning ook opgebouwd, maar op het moment dat Poe deze ontdekking doet komt alles in een stroomversnelling. De dader vertelt nog iets over zijn daden en als lezer krijg je zelfs begrip voor zijn daden. Maar toch blijf je, net als Poe, met vragen achter, en ik ben benieuwd of we hier in het verdere verloop van de serie nog iets over horen. Ik ben in ieder geval fan.

    Vond je dit een nuttige review?

    1

  • spannende thriller

    • sillew
    • 40-49 jaar
    • St-Michiels (Brugge)
    • 22 juli 2021

    Door zijn vorige zaak is de eigenzinnige inspecteur Washington Poe in ongenade geraakt bij zijn werkgever maar ook bij het brede publiek. Zijn naam wordt dan ook door het slijk gehaald in de media. Nu heeft hij zich teruggetrokken op een afgelegen plek in Cumbria en wil door niemand lastiggevallen worden. Geen enkel persoon heeft contactgegevens van hem. Maar inspecteur Stephanie Flynn weet hem te vinden en brengt hem een onverwacht bezoek. Ze probeert hem te over te halen mee te werken aan een wel zeer bijzondere zaak. Er werden verschillende slachtoffers teruggevonden tussen de eeuwenoude stenen cirkels van Cumbria. Alle slachtoffers zijn oudere mannen die levend verbrand werden. Al snel krijgt de dader de naam van ‘Brandoffer man’ in de media. Poe zijn naam wordt teruggevonden op het lichaam van het laatste slachtoffer en hierdoor denkt inspecteur Flynn dat hij kan meehelpen om de dader op te sporen. Uiteindelijk stemt Poe in om mee te helpen en samen met Tilly Bradshaw, die een aantal sociale vaardigheden mist, start hij het onderzoek en dit op zijn eigen bijzondere manier.

    Brandoffer is veel meer dan een razendsnelle thriller. Het is ook het verhaal van Washington Poe, Tilly Bradshaw en hun sterke vriendschap. Washington heeft te kampen met de demonen uit zijn verleden en heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid, pestkoppen kan hij niet verdragen. Tilly Bradshaw is een uiterst intelligente vrouw die het autisme spectrum stoornis heeft. Door haar beschermde opvoeding heeft ze ook problemen met de simpelste sociale omgangsvormen. Op een verrassende manier groeit er een sterke band tussen beide personen. Ze lijken elkaar op een perfecte manier aan te vullen en te ondersteunen. In de meeste thrillers draait het voornamelijk over de misdaad die men probeert op te lossen, hier in deze serie krijgt de tweede verhaallijn, over Washington en Tilly, ook heel wat aandacht. De relatie tussen beide personages intrigeert mij en ik ben alvast zeer benieuwd wat de auteur nog in petto heeft voor hen. Brandoffer is een thriller met bijblijvende personages. M.W. Craven heeft zeker talent om zijn personages te laten stralen en te zijn wie ze zijn.

    Nu ik ook het eerste deel uit deze serie las, begrijp ik beter wat er allemaal aan de hand was in Zwarte Zomer en zou ik het boek zeker een ster meer hebben gescoord. Er is meer voeling met de personages en de vele verwijzingen naar de Brandoffer man zijn helderder geworden. Het is dan ook zeker aan te raden om eerst Brandoffer te lezen, alvorens in Zwarte zomer te beginnen, hoewel deze eerder op de Nederlandse markt verschenen is. Bovendien zou ik de boeken ook niet als standalones lezen, als lezer zou je niet alles kunnen plaatsen waar de auteur het over heeft.

    M.W.Craven heeft een fijne schrijfstijl die doorspekt is van sarcasme en een vleugje typisch Britse humor. Hierdoor krijg je als lezer een aangename leeservaring voorgeschoteld. Maar ook de aanwezigheid van enkele bijzondere hoofdpersonages creëren die extra toets.

    De laatste jaren zijn er heel wat nieuwe thriller series bijgekomen op de boekenmarkt en hieraan gekoppeld ook heel wat nieuwe inspecteurs die proberen een misdaad op te lossen. Hiervan is Tilly Bradshaw toch mijn meest favoriete detective. Volgens mij kunnen we allemaal nog zeer veel leren van haar. We kunnen allemaal nog veel opsteken van haar oprechte eerlijkheid en de waarden die ze hanteert.

    De uiteindelijke plot steekt vernuftig ineen. Omdat de auteur oog voor detail heeft werd aan alles gedacht en is er ook geen plaats voor toevalligheden om het verhaal te laten kloppen. De auteur weet duidelijk waarover hij schrijft door zijn uitgebreid opzoekingswerk en voorbereidingen. Het boek is dan ook een ware page-turner geworden. Wees dan ook gewaarschuwd, eenmaal je erin begint, leg je het niet meer opzij.

    4.5 sterren voor deze knaller.

    Vond je dit een nuttige review?

Kies gewenste uitvoering

Bindwijze : Paperback

Prijsinformatie en bestellen

De prijs van dit product is 25 euro en 98 cent.25 98

Op voorraad

Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Verkoop door

Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer

25,98 verkoop door: Vos & van der Leer - Walburg

In winkelwagen

In winkelwagen

  • Bestellen en betalen via bol
  • Prijs inclusief verzendkosten, verstuurd door bol
  • Ophalen bij een bol afhaalpunt mogelijk
  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
  • Wettelijke garantie via Vos & van der Leer - Walburg

Bekijk de extra voorwaarden van deze partner.

Shop dit artikel

  1. Tweedehands Conditie: Redelijk 19,90
  2. Bij 7 partners verkrijgbaar

Bekijk ook eens

  • Grenzeloos

    23,99

  • De officier 1 - Dubbelspel

    19,99

  • Campinggasten

    21,99

  • De hulp 1 - De hulp

    15,00

  • De verborgen belofte

    24,99

  • Het proces

    24,99

Anderen bekeken ook

  • Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer

    4,99

  • Washington Poe en Tilly Bradshaw 3 - De curator

    22,99

  • Zwarte zomer

    4,99

  • Washington Poe en Tilly Bradshaw - Einde verhaal

    1,99

  • Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer

    Adviesprijs 15,00 12,99

  • Brandoffer

    9,00

  • Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer

    15,00

  • Washington Poe en Tilly Bradshaw 5 - De botanist

    22,99

  • Washington Poe en Tilly Bradshaw 4 - Dode hoek

    22,99

Bekijk de hele lijst

Vaak samen gekocht

  • Washington Poe en Tilly Bradshaw 3 - De curator

    22,99

    Verkoop door bol

  • Washington Poe en Tilly Bradshaw 2 - Zwarte zomer

    22,99

    Verkoop door bol

  • Washington Poe en Tilly Bradshaw 4 - Dode hoek

    22,99

    Verkoop door bol

  • Robert Hunter 1 - Handtekening van het kwaad

    15,00

    Verkoop door bol

  • De beller op lijn vier

    Adviesprijs 22,99 21,49

    Verkoop door

    Doorgelezen
  • Madame le Commissaire 1 - Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman Tweedehands

    32,10

    Verkoop door

    BoekenBalie NL
Bekijk de hele lijst

Rapporteer dit artikel

Je wilt melding doen van illegale inhoud, zoals een onveilig, illegaal artikel of misleidende content.

Geen klant, autoriteit, trusted flagger, merkhouder of partner? Gebruik dan het klantformulier (via onderstaande link) om een melding te doen.

  • Ik wil melding doen
Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 -   Brandoffer, M.W. Craven | 9789024594917 | Boeken | bol (2024)

References

Top Articles
How to Download and Install Bluetooth Driver for Windows 11 and Windows 10
Anunturi Gratuite - Peste 4 milioane anunturi - OLX.ro
Funny Roblox Id Codes 2023
Www.mytotalrewards/Rtx
San Angelo, Texas: eine Oase für Kunstliebhaber
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
fltimes.com | Finger Lakes Times
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Missed Connections Dayton Ohio
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
How to Create Your Very Own Crossword Puzzle
Apply for a credit card
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
Nesb Routing Number
Olivia Maeday
Random Bibleizer
10 Best Places to Go and Things to Know for a Trip to the Hickory M...
Receptionist Position Near Me
Black Lion Backpack And Glider Voucher
Gopher Carts Pensacola Beach
Duke University Transcript Request
Nikki Catsouras: The Tragic Story Behind The Face And Body Images
Kiddie Jungle Parma
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
The Latest: Trump addresses apparent assassination attempt on X
In Branch Chase Atm Near Me
Appleton Post Crescent Today's Obituaries
Craigslist Red Wing Mn
American Bully Xxl Black Panther
Ktbs Payroll Login
Jail View Sumter
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Caesars Rewards Loyalty Program Review [Previously Total Rewards]
Marcel Boom X
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Game Akin To Bingo Nyt
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5770

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.